Mijn day-in-a-life shoot in Californië

BACKSTAGE BIJ DE LAWRENCE-FAMILY

Maartje is getrouwd met de Amerikaanse Ryan. Ze leerden elkaar kennen bij het Scapino Ballet waar zij allebei dansers waren. Nu wonen ze met hun drie kinderen in het zonnige Californië. Ze runnen daar hun eigen balletschool. De spiegels hangen, de vloeren liggen en de lessen draaien op volle toeren. Hun droom is werkelijkheid geworden.

Nu mijn droom nog… Ik wilde al heel lang een day-in-a-life shoot doen. (dit is een fotoshoot van een gezin waarbij je hen de hele dag volgt). Afgelopen november was ik in Los Angeles voor Wouter’s werk. Soms moet je gewoon in mogelijkheden denken en ja hoor… terwijl Wouter twee dagen in een animatiestudio aan het werk was stapte in een huurauto en reed in vijf uurtjes van Los Angeles naar San Luis Obispo om mijn ‘oude’ vrienden op te zoeken.

Maartjes oudste dochter, Imke, heeft vriendinnen op de dansschool en volgt bijna al haar moeders lessen. Ryan werkt als fysiotherapeut. Tijmen kan zijn naam al bijna schrijven en kleine Fenne danst en danst en danst. De oppas springt nog een paar uurtjes bij. Vrijwilligers zetten zich in voor de organisatie en de kostuums. Het is een hele volle dag, want de gehele voorstelling moet doorgenomen worden. Maartje en Ryan maken ook nog tijd om mij uit eten te nemen. Om bij te praten. En om “eindelijk weer eens Nederlands!” te spreken.

ík had het als kind heerlijk gevonden!

Eenmaal terug in Nederland kon ik het eigenlijk pas helder zien. Deze mensen werken samen. Ze zijn een team. De SLOMAC-Family, zoals ze het zelf noemen. Iedereen doet zijn deel en zo lukt het. Is dit het recept om je droom te leven? Eigenlijk zijn zij nog steeds dansers. Steeds vragen zij het beste van zichzelf. “We zijn dankbaar. We doen wat we het liefste doen. De kinderen groeien op in de dansschool”, zegt Maartje. “Of dat goed voor ze is? Ik weet het niet. Ik hoop het natuurlijk. Ík had het als kind heerlijk gevonden!”