Mijn eerste Fearless Award!

Een FEARLESS AWARD!

Zo zeg! Dat voelt goed. Ik krijg een appje van mij lieve collega Babet. Ze schrijft: Fearless!!! en ik weet wat ze bedoelt. Ik heb mijn eerste Award gewonnen!

Ik leun even achterover. Hier heb ik van gedroomd. Toen ik voor het eerste de website van Fearless Photographers ontdekte dacht ik: Dit is mijn taal! Hier wil ik meer van weten!!

Ik besloot dat ik meer wilde ervaren

Fearless Photographers is een Amerikaanse organisatie, een platform voor trouwfotografen en BRUIDSPAREN DIE VAN FOTOGRAFIE HOUDEN. Vorig jaar ging ik naar Budapest voor een conferentie georganiseerd door Fearless. Ik was op een punt beland waar ik een beetje voorzichtig leefde. Ik vergeleek mezelf veel met anderen en zo was ik langzaam mijn intuïtie en mijn plezier in fotografie aan het verliezen. Budapest, de sprekers en andere fotografen die ik daar ontmoette, zette alles op z’n kop. De boodschap van de lezingen op de conferentie kunnen (voor mij dan) zo samengevat worden: VRIJHEID! Als je het leuk vindt om eens te kijken wat ik toen o.a. te zien kreeg, kijk dan eens naar deze fotografen: Kerstin Lewis, Isabelle Hattink en Monica Munoz.

Ik besloot dat ik meer wilde ERVAREN. Ik voelde me namelijk helemaal niet FEARLESS. Heel bewust gaf ik me op voor dingen die ik moeilijk of eng vond: ik begon met koud douchen (Wim Hof Methode) en ben toen in een ijsbad gaan zitten. Ik ging diverse spannende gesprekken aan met mensen die mij lief zijn. Ik nam privé zanglessen en moest thuis oefenen, OMG de buren!! Ik ging zonder kind met mijn man 2 weken naar New York en L.A. Ik stapte in een luchtballon, deed een klimcursus, een mudrace en gaf me letterlijk bloot bij een boudoirshoot.

Ook vroeg ik hulp bij het terugvinden van mij mojo! En daar was de Mind the Moment Workshop. Deze workshop leerde me de basis van de journalistieke trouwfotografie zien en begrijpen. Licht, compositie, moment. Het klinkt zo simpel, maar hoe je dat in praktijk écht toepast, was een flinke eyeopener voor mij. Ik ben ook gewoon mijn hart gaan volgen en iets gaan doen wat ik al heel lang wilde: straatfotografie in Amsterdam. Het heeft me tot nu toe al heel veel ideeën en inspiratie opgeleverd!

Deze winnende foto is voor mij een SPIEGEL. Het laat me zien dat ik niet mee hoef met de massa. Lekker onaangepast zoals het meisje op de RODE LOPER. Zolang je niemand kwetst is dat een kracht. Zonder Fearless Photographers zou ik geen huwelijksfotograaf zijn geworden. Alle winnende fotografen door de jaren heen hebben mij laten zien dat het fotograferen van een bruiloft op geheel eigen manier kán en mág. Ik ben hen daar super dankbaar voor.

 Wil je de gehele serie van winnende foto’s zien? Klik dan hier!