Over Nina

Een paar jaar geleden hebben mijn man, zoon en ik Rotterdam verruild voor een dorp. Meer rust, veel bomen en heldere sterrenhemels. We wonen nu met een kat en een mooie Zwitserse herder in een Oosterbeek dicht bij Arnhem. Via vele omwegen ben ik fotograaf geworden. Ik was altijd al creatief en ondernemend, maar kon niet meteen vinden wat bij me past. De afgelopen 10 jaar fotografeerde ik bruiloften en gezinnen op een documentaire manier. Ik hou van vrijheid en zou het niet prettig vinden om de hele tijd sturend te zijn. Met deze stijl ziet de geportretteerde zichzelf terug, omdat die niet bezig was met een bepaalde pose of met mij. En ik kan me focussen op het vangen van ‘het moment’. Naast gezinnen fotografen maak ik vrij werk over o.a. mentale gezondheid. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op mijn instagram hoogcreatief .

Ik vind kinderen fantastisch. Omdat ze zo onaangepast zijn. Ik voel me bij hen op mijn gemak. Ze zijn eerlijk en hun gevoelens zijn over het algemeen zo duidelijk zichtbaar. En ze hebben vaak een grappige logica. Toen Boris (3) uit Rotterdam het minialbum van hun fotoshoot te zien kreeg begreep hij bijvoorbeeld niet waarom ik er niet op stond. ‘ Maar mama, Nina was er toch ook? ‘

Ik vroeg ook aan Mees (10) uit Oosterbeek wat hij van de shoot vond. Hij zei:

Ik vond het heel leuk dat je foto’s van ons hebt gemaakt. Op het begin was het wel een beetje raar dat je er was, maar dat ging al snel over.

Als je mij niet kent kan het lastig zijn de drempel te nemen om mij te boeken. Ik kom tenslotte in jullie huis, in jullie ruimte. Daarom heb ik een aantal klanten gevraagd hoe zij de shoot hebben ervaren. Misschien helpt dit om een beter beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Meer ervaringen van klanten…

Anna zegt:
We hebben Nina gevraagd twee uurtjes met ons op te trekken tijdens een familie weekend, omdat we mijn vader graag een mooi fotoboek wilden geven voor zijn verjaardag. Het was een enorm succes! Zowel de dag zelf als het resultaat! Nina weet als geen ander iedereen zó op zijn gemak te stellen dat zelfs mijn lieve foto averse schoonzus graag op de foto wilde en het voor iedereen ontspannen was. Nina heeft ons gezin prachtig weten vast te leggen en mijn ouders kijken nog dagelijks in het boek.


Hanneke zegt:
De fotosessie met Nina verliep heel ontspannen. We hadden vooraf een duidelijke opdracht van haar gekregen: “Doe één, maximaal twee dingen die jullie allemaal leuk vinden om te doen. En let verder niet op mij.” De eerste paar minuten moesten we even wennen, maar door Nina’s rustige en vriendelijke aanwezigheid, ontspande iedereen al snel. En, natuurlijk ook omdat we samen bezig waren met iets leuks, vergaten we haar. De tijdsduur van 1,5 uur was helemaal goed. Deze fotoserie van “zomaar een moment in ons leven” is echt goud waard voor ons! Dank!!!

Wies zegt:
Nina kijkt met liefde en humor door haar lens en ziet op ‘zomaar’ een dag allerlei mooie momenten voorbij komen. Wij hebben van de shoot een album laten maken, een blijvende herinnering aan
‘zomaar’ een dag uit ons leven, die dankzij Nina nu voor altijd gekoesterd wordt.

Loes zegt:
We hebben nu heel veel, super super mooie babyfoto’s! Daar kan je er niet genoeg van hebben … Vooral als iemand uit ons gezin de foto maakt mist automatisch altijd iemand … dus, heel heel erg leuk. 
Juist omdat het normale alledaagse dingen zijn die je vastgelegd hebt, heb je later een goed beeld van hoe die tijd toen was, veel beter dan als je een geposeerde foto hebt. Het was verrassend ontspannend en natuurlijk en we zijn trots op ons gezin.