Q & A

Hoeveel foto’s krijg ik?

Na de opdracht selecteer ik alle foto’s die mijns inziens voor jullie waardevol zijn. Ik ken jullie verhaal en ik weet wat betekenisvolle momenten waren op de dag. Per uur krijg je tussen de 30 en 40 foto’s.

Kan ik ook een afdruk krijgen?

Ja, ik verzorg ook grote afdrukken op dibond of fotobehang. Kleine afdrukken mag je zelf laten maken. Ik geef jullie wel een adres waar de service en de kwaliteit goed zijn. Alle foto’s krijgen jullie in hoge resolutie zodat je deze goed kunt aanleveren. Albums maak ik ook en dat is eigenlijk de waardevolste manier om je foto’s terug te zien!

Wat is de levertijd van de foto’s?

Binnen een week krijg je een paar highlights te zien. Om het wachten te verzachten. Levertijd van de geheel serie is 3 weken. Albums kunnen binnen 3 weken geleverd worden.

Waarom krijg ik de foto’s in hoge en lage resolutie?

Foto’s in hoge resolutie zijn bedoeld voor het maken van afdrukken, los of in een album. Het is soms fijn om foto’s naar familie te mailen of via social media te delen. De foto’s met de lage resolutie zijn hiervoor geschikt. Ze zijn kleiner dus zijn ze makkelijk te versturen. Als je de foto’s snel achter elkaar wilt bekijken kun je ook kiezen voor de foto’s in lage resolutie. Deze laden sneller en op een beeldscherm is de kwaliteit prima.

Kan ik mijn album later bestellen?

Tuurlijk! Alles even laten bezinken is een heel goed idee. Zodra jullie er klaar voor zijn maak ik een ontwerp. We gaan dit samen finetunen in een zoom-gesprek zodat het helemaal naar jullie wens wordt.

Wat is belangrijk om te weten over ons beeldrecht?

Ik mag beelden van jullie bruiloft of gezin niet zonder jullie toestemming gebruiken voor mijn bedrijf  Nina Tulp Fotografie.

Wat is belangrijk om te weten over copyright?

Jullie mogen de beelden niet verkopen aan derden. Als je ze commercieel wilt gebruiken moet je altijd contact met mij opnemen. De rechten van de foto’s blijven namelijk altijd van mij. Je mag de foto’s uiteraard wel delen met vrienden en familie. Breng hen dan wel op de hoogte van deze voorwaarden.

Ik zie af en toe een zwart-wit foto, krijg ik die foto ook in kleur?

Nee, in principe niet. Ik heb met een reden besloten deze foto zwart-wit te maken. Ongeveer 20% van alle foto’s is zwart-wit.

Wat als we willen dat je langer blijft dan de afgesproken tijd?

Dit kun je altijd vragen. Hou er wel rekening mee dat ik meestal de grens trek bij 8 uur.

Waarom worden mijn beelden gebruikt voor promotie?

Ik ben gewoon trots op wat ik maak! Het is voor mij belangrijk dat ik de beelden mag gebruiken, aangezien dat dé manier is om mij als fotograaf te profileren. Daarnaast geloof ik heel erg in delen, openheid en de energie laten stromen. Ik doe graag mee aan wedstrijden om mezelf uit te dagen en contact te onderhouden met collega’s. De lat die we onderling met elkaar zeggen zorgt ook voor het steeds verbeteren van je beelden.

Heb je nog meer vragen die hier niet beantwoord worden? Schroom niet om te bellen of vul het contactformulier in. dan neem ik contact met je op.